JENNIFER PORTER – SUN COME AND SHINE

Artiest info
Website
facebook

 

“Sun Come And Shine” is na het eind 2018 uitgebrachte album “These Years” al de achtste officiële studioplaat van de Amerikaanse actrice en zangeres Jennifer Porter uit Maine in de regio New England. Naast haar succesvolle zangcarrière is ze ook gekend als liefhebster van diverse gevechtssporten en in die hoedanigheid behaalde ze een zwarte gordel in Tai Jujitsu en traint ze veelvuldig in ‘Kali’, de nationale krijgskunst van de Filippijnen en ‘Jeet Kun Do’, de door ‘kungfu’-legende Bruce Lee ontwikkelde vechtkunst.

Van al dat stoere vechten is er echter geen enkel spoor te ontdekken op de nieuwe plaat van Jennifer Porter, want hier brengt ze vooral zachtgevooisde liedjes die aanleunen bij Americana, jazz en folkmuziek. Tien nummers staan er op dit door de legendarische soul-, blues- en jazzdrummer Bernard Purdie geproduceerde album “Sun Come And Shine” met naast de leuke titeltrack ook vlot in het gehoor liggende songs als het jazzy “Show Me Your Love”, het laid back gebrachte “When It’s All Been Said And Done” en het door blazers ingeleide “Satin Shoes”.

Enkel bij “Stop Your Talkin’” horen we wat meer uptempo bluesmuziek die beïnvloed lijkt te zijn door de bluesscène uit New Orleans en ook het door blazers en een orgelriedeltje begeleide “In And Out With You” en de accordeonklanken van C.J. Chenier in “You’re So Easy To Be With” zouden bij het luisterpubliek in Louisiana op behoorlijk wat bijval kunnen rekenen. Andere gastmuzikanten die bijdroegen aan de opname van dit album zijn de Texaanse Cindy Cashdollar op steelgitaar en dobro, jazzcontrabassist Christian McBride, fluit- en saxofoonspeler Tom Timko van ‘Tom Timko And The Horn Dogs’, mondharmonicaspeler Rob Paparozzi en trompettist Steve Jankowski.

Negen van de tien nummers op “Sun Come And Shine” werden door Jennifer Porter zelf geschreven met uitzondering van het liedje “Something On Your Mind”, een nummer uit 1971 dat Dino Valenti schreef voor het album “In My Own Time” van de Amerikaanse folk- en blueszangeres Karen Dalton. Deze sfeervolle plaat van Jennifer Porter lijkt ons vooral geschikt om afgespeeld te worden in de late uurtjes met wat gezellig schemerlicht in de achtergrond en een glaasje wijn voor jou en je in de armen liggende geliefde. De romantiek en de gezelligheid stralen dan ook af van meerdere liedjes zoals het klassiek klinkende “Bitter New York Night” en de intieme albumafsluiter en pianoballad “I’ll Be Here” die bij ons herinneringen oproept aan het beste werk van Norah Jones.

(valsam)